2006-10-24

kétszáznyolcvankettedik bejegyzés - rendőrállam

lehet csak én tartom érdekesnek, hogy a rendőrök minda párezren maszokban voltak név és rangjelzés nélkül, hogy azonosíthatatlanok legyenek. az is kicsit fura, hogy a semmiből előteremtettek sorozatlövő uazokat, és puskákat.
európában nem szokás így "oszlatni" a tömeget. ázsia és latinamerika bizonyos részein. ott igen.
az kell az embereknek, hogy belelövessenek a tömegbe, hogy észrevegyék, hogy gond van? JA VÁRJATOK BAZMEG!! MÁR BELELÖVETTEK! és a legszebb, hogy az ország nagy része még most sem fogja fel, hogy ezt nem tehetik meg velünk. a gyurcsány azt mondja, hogy a kormány nem irányíthatja a rendőrséget? AKKOR BAZMEG KICSODA?? szakszerű eljárás volt? mondjátok azoknak, akik megvakultak, az intenzíven fekszenek. vagy csak annak a családnak, akiknek a belvárosban belőttek az ablakán és ki kellett üríteni a lakást. szakszerű eljárás, hogy a lengyel sajtóst élő adásban lövik le, miközben tudósít otthonra? szakszerű eljárás, hogy megverik az embert aki a környéken iszik, vagy csak ő a pincér?? szakszerű eljárás, hogy a tilosrádiósra aki felemelt kézzel sajtómellényben, a kezében egy fényképezőgéppel megy a rendőrök felé, céloznak 3szor lőnek és egyszer fejen találják? nem történt rendőri túlkapás?
pokolba az összessel. 1 dolgot sajnálok ebben igazán. a molotov koktélokat. nem részletezem.

ja és, hogy most a rendőrség egy nem létező törvényre hivatkozva tartja üresen a kossuth teret. máshogy fogalmazok. 2006 október 24-én magyarországon egy demokratikus országban, a rendőrség elfoglal egy teret és az állam nevében hazudva erőszakkal és fenyegetéssel tartja.

nézzetek jól körül. ez a történelem.
szégyellem, hogy egy olyan országban kell élnem, ahol nem mehetek oda, ahova akarok. hogy attól jobban félek, hogy a rendőr megver ok nélkül, mint hogy kirabolnak. szégyellem, hogy egy demokráciában a rendőrség félelemben tarthat egy várost, egy országot. és szégyellem, hogy vannak, akik ezeket védik.

eszembe jut 2 szó amit a tömeg néhanapján skandál.. "ávéhá" és "rendőrállam".

bejegyzés vége

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Két rövid megjegyzés, bár már úgyis megvan a véleményed rólam:
1. VOLT rendőri túlkapás, ez tény.
2. MI A MOCSKOS LÓFASZNAK MENTEK ODA VALÓBAN ÁRTATLAN EMBEREK? Most komolyan. Menjenek szépen haza, nem kell a "balhé" miatt ott mászkálni. Aki meg a földön fekve még jártatja a pofáját a rendőröknek, esetleg bőrfejű és dobálja / üti őket, az ne sírjon, ha megverik. A Kossuth teres dolgot pedig te sem gondolhatod komolyan... Ember, ezeknél FEGYVEREK voltak, nem, NEM SÁTORVERÉS CÉLJÁBÓL. Remélem ez mindenki számára világos. Sok köztörvényes bűnöző a tegnapi eseményekre előre készült. Nagyon sajnálom, hogy a valóban ártalmatlan tömegben elvegyültek - a rendőrnek pedig nincs lehetősége "mérlegelni". A tömegoszlatási módszerekről alkotott véleményed nem tudom, mire alapozod, de röviden: tévedsz.
Továbbá sajnálom azokat, akiknek az autóját / kirakatát szétverték ezek a börtönbe való mocskos gecik. Tudod, ezektől nem sajnáltam a gumilövedéket. Amúgy meg a Gergényi elmondta ma, hozzáteszem jogosan, hogy mivel rendőrök élete közvetlen veszélynek volt kitéve (lásd Molotov-koktélok, kövek, oszlopok, miegymás) JOGUKBAN ÁLLT VOLNA TÜZET NYITNI a randalírozókra. Azt hiszem, ennyit a "rendőrállamról". Csak egyvalamit remélek: hogy legalább te nem gondolod úgy, hogy demokrácia = anarchia. Rend kell, hogy legyen, ez minden országban alap, és ha gumilövedékek árán valósul meg, akkor úgy. Sajnálatos, hogy bizonyos emberek buta hatalmi harca ilyen helyzetbe hozta az országot, jelen esetben Dávid Ibolyával értek egyet: mindkét "hangulatkeltő" (Gyurcsány és Orbán) mondjon le. Ennyi.
Na, mégsem lett rövid a komment, sebaj. Egyszer ilyen hosszút is kell írni. Elnézést, ha megsértettem valakit, de az "ávozástól" eldurran az agyam. Sorry.

Stoker írta...

sorry, nekem meg attól durran el az agyam, hogy azokat a rendőröket véded, akik fényes nappal járókelőket lőnek ok nélkül. hogy fejbelövik azt, aki 'HÚDEGECI!' ki mert jönni a metróaluljáróból.
hogy azokat véded, akik azért vertek szét embereket, mert egy kárpátia nevű sörözőben ittak.

nem nézed a híreket? az első molotov koktél, az első beört kirakat az első felborult autó 4-5, vagy az is lehet több órával azután volt, hogy a rendőrök folyamatosan lövik a tömeget? így kell megvédeni a demokráciát? nem.. nagyon nem.
így kell félelmet kelteni.

a kossuth téri fegyverekről meg annyit, hogy jó, hogy te a nézéseddel vágod el a húst. mások késsel.
örülök, hogy te puszta ököllel vágod a fát. mások baltával. mert tudod ott főztek az ott lévőknek. örülök, hogy a gumikalapács az fegyver, mert azzal állítják fel a sokembernek a sátrat.
elárulom, ha szerinted ez fegyver, akkor tévedsz. én magam egy 2 lábon járó bomba vagyok.
ha beülsz egy autóba és van nálad egy kólás üveg és nem vagy mesztelen, akkor már tudsz molotov koktélt gyártani. akkor akinek kocsija van és vesz sört az abcben, az kibaszott terrorista?
nem lehetsz ennyire szűk látókörű.
lőjék le a te ismerősödet ártartlanul, aztán máshogy vélekedsz.

és hogy jön ahhoz egy csomó ember, hogy állami ünnepen ki mer menni otthonról. ez nem felháborító??

Névtelen írta...

A zokniba tett faszén benzinnel átitatva nem épp bográcsoláshoz kellett, ezt te is tudod, mint ahogyan a KIBASZOTTNAGY franciakulcs (volt vagy 1 méteres) sem. Azt ne mondd, hogy autót akart szerelni vele az illető. Meg a súlylökőgolyók... Azok is békés célt szolgáltak volna? Lehet, hogy szűklátókörű vagyok, de ilyen tekintetben te is. El kell ismerni, hogy voltak enyhén radikális gondolkodásúak is a Kossuth téren. Egy-két napig talán jobb is, ha nem mennek vissza.

Stoker írta...

és az, hogy jogukban áll tüzet nyitni????????
komolyan gondolod, hogyha megdobnak kővel, vagy nekedront egy ember egy rúddal a kezében, akkor azt lelőheted büntetlenül? édes istenem, ha ezt így gondolod, akkor nincs miről beszélnünk..

szerintem nem megoldás a félelemben tartás, nem megoldás, hogy halálra vernek embereket. mondd már meg, hogy máshol európában miért nincs ilyen? ott miért lehet normális a rendőr? ott miért lehet azonosítani, hogy melyik rendőr lépett túl a hatáskörén?

Stoker írta...

ROTFLOL. a zoknik NEM voltak átitava, csak lehettek volna. és képzeld, a bogrács alatt nem újsággal gyújtanak be, ha ipari méretekről van szó.
a fémgolyók meg egy francia játék kellékei, amit ott minden parkban játszik vagy 20 öreg. azokat is le kell lövetni??

és az, hogy jobb vagy nem jobb, hogy visszamennek-e. az más kérdés. de nehogymár egy hamis törvénnyel a rendőrök kisajátítsanak egy közteret. ez nem normális...

Stoker írta...

ja, a franciakulcs, meg lehet, hogy túlzás, bár nekem feleakkorásan se tűnt ;) de láttad hány PB gázpalackot foglaltak le? sztem az sem bombának, hanem főzéshez kellett.. ééés valamivel be kell kötni a cuccot. a francia kulcs épp alkalmas erre a feladatra.
szal ha találtak volna 5 baseball ütőt, meg 3 'szamurájkardot' akkor azt mondanám, hogy ez felháborító és elítélendő. de nem erről volt szó.. nagyon nem..

Névtelen írta...

Öö izé, csak annyit mondtam, hogy A TÖVÉNY SZERINT joguk lett volna akár lőni is. Örülök, hogy nem tették. A teret valóban nemlétező jogszabály alapján foglalták le, de azért nem hiszem, hogy mindez megtörténik, ha a tüntetők betartják igéretüket, és elmennek szépen onnan. Értsék meg: mikor ide királyok jönnek meg államfők, akkor nem lehet "gyurcsánytakarodj"-ozni. Szerintem ez alapvető tisztelet kérdése.
Tudom, Sólyom közbeszólt (mellesleg őt miért nem bírálja senki, miközben MESSZE TÚLLÉPI a hatáskörét?)... Nem értem, miért nem tudta megkérni szépen az embereket, hogy 22-én menjenek haza, 23-án pedig nyugodtan megemlékezhettek volna 56-ról. Na mindegy, ez van.

Névtelen írta...

így utólag átgondolva az egészet, nincs mese.

az orbán vagy felvállal mindent, a radikálisok élére áll, és csinál egy forradalmat, ami vagy bejön, vagy elbukik, mint ötven éve. vagy... csinálja azt, amit eddig (avagy semmit. igen, ez sajnos semmittevés, mert itt nincs demokrácia), és nem fog történni semmi.

szar leírni, de ez a nagy büdös helyzet, az elmúlt egy hónap bőven igazolja ezt.

szar leírni, de erőszak nélkül itt nem lesz semmi. ötven éve se lett volna semmi erőszak nélkül.

és talán pont erről szól a forradalom. még tanultuk is politológiából.

Névtelen írta...

SZERETEM az olyan TÖRVÉNYT ami kimondja hogy ártatlanul kóricáló tömegbe bele lehet lőni, de egy rablógyilkosra először 3 figyelmeztetőt kell leadni

most reggel azon gondolkodtam hogy télen biztos hogy nem lesz lekotorva csomó útról a hó, mert nincs pénz. meg vagyunk szorítva bazdmeg, van pénz..

monnyonle! mindegyik zsidó monnyonle!

Névtelen írta...

kb 30-45 perce vagy talán több is volt, míg a rendőrség a Corvin köznél gyűlekező tömeget szép lassan de biztosan a Deák-Astoria vonalra terelte. Szó szerint. A Nyugatinál rendőrsorfal állt, minden kisutcát lezártak. Nem az lenne a rendőrség dolga, hogy megvédjen egy békés töntetést? Bekaphatják a "rendjüket és jogszerűségeiket"
"igen tisztelt" abszolult liberális Kuncze fejhangon üvöltözik a liberalizmus és alkotmányszeretetből a parlamentben, hogy az Árpád-sávos zászlókkal tessék elhúzni a fenébe? Hát hol az a fene nagy liberális tolerancia, ami a szabad gondolkodást engedi - félreértés ne essék én nem támogatom ezt a csoportot, de ha az állami ünnepségeken felvonulhanak az ország történelmének zászlai, máshol miért nem? Bekaphatják a toleranciájukat.
Milyen állami ünnepség az, melyet közpénzből fizetnek - közpénzből építkeznek, ahol nem lehet ott a nép? És a kormány viselje a felelősséget tevékénységének, ha éppen személyek ellen akarnak tüntetni.Bekaphatják a saját kis partyjukat.
Ha a híres-neves nyugat-európai államok szintje a cél akkor esetleg a rendőrség is tanulhatna valamit a tömegoszlatásról. Könygázgránátokat aknavetőről lőnek magas ívben egy hátul álló terepjáróról? Bekaphatják a gumilövedékeiket és könnygázukat.
A rendőrség lefoglal területeket a fővárosból? A Magyar Rádió épületét golyóálló páncélzattal látják el? A szeptemberi események után 2 hétig nem lehetett közlekedni a Bródy utcában emiatt. Bekaphatják a lefoglalt területeiket.
És végül milyen rendőrfönök az aki szembehazudja az embert (nem használtunk viperát, amikor fényképek, és videók tömkelege bizonyíta az ellenkezőjét) - bár tegyük hozzá volt kitől tanulnia... Szóval bekaphatja a viperáját.
Lenne még, nagyon sok hasonló, de ezek nagy része fentebb elhangozott.
És íme a nem várt konklúzió:
Elkúrtad. Nem kicsit. Nagyon...

Névtelen írta...

És még valami. Közismert szöveg, a szerzőjét nem kedvelem, de kurvára igaza volt...:
"Gyurcsány Ferenc odapiszkított az ország asztalának kellős közepére. Most pedig kanalakat osztogat, és meg van sértődve, hogy az ország fintorog."
Hát az ország csak fintorogjon.

Névtelen írta...

nem az a durva hogy ezek az emberek ezt megteszik, hanem hogy esténként tudnak aludni..