2006-10-23

kétszáznyolcvanegyedik bejegyzés - érdkes

röviden, egyelőre tanulságok nélkül:

délután


este. 19 óra 56 perckor ünnepély. ugyanekkor, ugyanebben a városban a rendőrség lövi a tömeget.
és épp most meg épül a barrikád a ferencieken.


bejegyzés vége

7 megjegyzés:

Konomita írta...

Azért arra kíváncsi lennék, kinek jutott eszébe lenyúlni azt a tankot...

Konomita írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Konomita írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...

Én meg arra lennék kiváncsi, hogy kinek jutott eszébe beterelni a dobálózókat a Fityesz gyűlésbe. szeptemberben is lehetett látni, hogy az agresszív kemény mag csak addig bohóckodik, amíg mögötte áll néhány ezer ember, utána elég gyorsan eltűnnek/elfoghatóak.
Az meg egy másik érdekes kérdés, hogy mi lesz, ha a város több helyén gyűlik össze több ezer ember. Most csak 2-3 helyen voltak sokan és most is elég sokat tökölődtek a rendőrök. Párnapja láttam képeket egy chilei diáktüntetésről. Ott nem volt távolról lövöldözés, gumilövedékezés. Beküldték a rendőröket a tömegbe csoportosan egy-két vízágyúval azt szevasz. Nem volt ilyen állóháború, nem voltak fejlövések meg ilyesmi. két-három gumibotcsapás, hogy észhez térjen az illető és utána bilincs, rabszállító oszt szevasz.
Az meg, hogy a tv2 a közvetíőkocsijára HírTV-s plakátot erősít, hogy videózhasson, meg interjúvolhasson "felháborító kérem". Lenyúlják a HírTV képeit, utána meg az ORTT vizsgálatot indít.
Elég sok mindent írnék le még, de hát majd később.
Nem hinném, hogy ez forradalom lenne, de nov4-ig elég sokminden fog még történni érzéseim szerint.
Stokerre meg részben reagálva: Milyen állami ünnepség az, ahol csak a meghívotak vehetnek részt. Talán nem azért államiak, hogy a nép részt vehessen. több milló forintot költenek egy szoborcsoport felállítására és akkor felavatják a kormánytagok és meghívottaik jelenlétével. Érdekes vélemény és szervezési készség egy "demokráciában".
Napá

Névtelen írta...

én arra az egyre lennék csak kiváncsi, hogy kinek a parancsára kezdték el torkon/fejenlőni a tömeget, aki megjegyzem, kezét sem emelte addig semmire. a főnököm elmondása szerint. neki pedig hiszek.

mind1, éljen az a rendőr aki miután meggumibotozott egy fickót, aki éppen az életéért kiabált, segítségért, még jól meg is rugdossa.. az a véleményem, hogy ez a rendőr (majdnem leírtam hogy ember, de nem az) nem a rend őre, hanem a Ferikéé..

Névtelen írta...

felháborító volt a tegnapi nap.

emlékszem még az mtv székház bevételére, és, hogy a hét többi napján (kb. 2-3 balhés este volt még akkor) a rendőrök mennyire keményen léptek fel, és gyakorlatilag 2-3 óra alatt rendet tettek a városban. kérdezem én: ezt tegnap miért nem lehetett megcsinálni? miért érzem úgy, hogy a rendőrök nem akartak gyorsan rendet rakni, helyette majdnem egy fél napon át játszadoztak a tüntetőkkel, ráadásul mindenféle csilivili felszereléssel? azért, hogy a fél világ lássa, hogy magyarország mekkora suttyó parasztokból áll, és ezáltal a koalíciót helyezze jobb megvilágításba? nagyon remélem, hogy túlságosan paranoiás vagyok, és csak beképzelem ezt az egészet, de én ezekből már tényleg bármit kinézek.

és igen. ki a fasz kezdett el lövöldözni? ki a fasznak volt az ötlete, hogy a csőcseléket belevezessék a fidesz nagygyűlésbe?

néztem rtl klubon a híradót, iszonyatosan rokkolt, ahogy gyurcsány bűnbánó képpel lerakja a koszorút, mire mindenki elkezdett fütyülni, és ordítani, hogy takarodj. remélem az egész világ látta.

takarodj.

Névtelen írta...

híradó:

gyurcsány ferenc a mai nap azt mondta a parlamentben, hogy mindenről orbán viktor tehet, ami tegnap történt.

HÜLYE VAGY BAZMEG???