2006-10-03

kétszázhetvenötödik bejegyzés - kiegészítés

ja majd elfelejtettem. pénteken naggyűlés, ha nem mond le a miniszterelnök. ezt is bejelenették. reakcióm annyi volt, hogy kitettem a zászlót a táskámból és megfogadtam, hogy a közelébe nem megyek a kossuth térnek egy darabig. (rohadjon meg az orbán is ahol van.)
ha lene az orbán ellen tüntetés, csak azért nem mennék ki, mert herótot kapok a sok 'a-kommunizmusban-jobb-volt' típusú nyugdíjastól.
remélem azért erre már érkezik komment. jó lenne, ha reagálnátok :)

bejegyzés vége

22 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örülök, hogy ezt írtad. Orbán messze túllőtt a hatáskörén, és meglehetősen humoros, hogy ő tartja magát demokratának... Ultimátum? Visszaszámlálás? EU-biztos hülyének nézése / meghazudtolása? WTF? Szerencsére, ahogy látom, nemcsak én érzem úgy, hogy itt valami nagyon nem stimmel.
Egy dolgot tudok mondani: ha Viktor miatt mélyrepülésbe kezd a forint, és 400 lesz az euro, akkor kicsit morcos legyen. Bocsánat, nem kicsit - nagyon. [Nemsokára monitort szeretnék vásárolni, és érzékenyen érintene egy 50-100%os áremelkedés.]
NA CSÁ

Névtelen írta...

*legyen = leszek

zolle írta...

flynn postjára itt reagálnék

oké hogy a politikában mocskos ezközökkel érhetsz el bármit is..
DE BAZMEG, A CÉL LEGALÁBB LENNE NEMES
nem a saját zseb tömése

tisztelt egybegyültek, köszönöm a szót.

Névtelen írta...

...és a propagandagépezet működik... :)

tök jó, hogy van egy miniszterelnökünk, aki az elmúlt 2 évet bevallottan végighazudta/lopta, mire az ellenzék vezetője megpróbál mindent elkövetni, hogy elüldözze, s erre egyből a saját zsebének tömésével vádolják és utálják az emberek.

na kérem szépen, ez a lol, és ezért van még mindig baloldali koalíció ebben az országban. én nem tudom hogyan utáltatta meg az mszp-szdsz orbánt ennyire az emberekkel, de le a kalappal előttük. már a jobboldali szimpatizánsok közül is sokan szó szerint gyűlölik őt, pedig aztán pont ő az, akit nem kellene, mert ha ő nem lenne, akkor tényleg nem lenne semmi ebben az országban, és még mindig szépen küldözgetnénk egymásról a jelentéseket a pártházba.

faszom az emberek hülyeségébe. míg másutt egy országban, ha két ekkora elő feszül egymásnak, a polgárok állást tudnak foglalni valamelyik mellett.

itthon nem bazmeg. mert a magyar ember különlegesen okosnak érzi magát.

"utálom ezt, de gyűlölöm annak a vezetőjét blablabla..." ez egyszerűen már nevetséges. ha ennyire bajotok van orbánnal, akkor ezentúl szavazzatok arra a telibevert mdf-re, hogy a 8 szimpatizáns helyett 10 legyen nekik, és járuljatok hozzá a választások elbaszásához úgy, mint ahogy az az 5% tette májusban, és, mint most a főpolgármesteri verseny esetében. c'mon, a magatokfajta sok okoskodó már rég rájuk szavazott, meg is lett az eredménye. szabad őket követni, a HARMADIK ERŐT. gyerünk.

ebből a folyamatos baromságból már nagyon elegem van. ideje lenne, ha egyszer kiállnátok valamelyik oldal mellett, s csak aztán lennétek ilyen okosak.

Névtelen írta...

elő=erő, csak már írásban laccsolok, elnézést.

Stoker írta...

és miért kéne állást foglalni?
az összes párt szar, csak van olyan, ami kevésbé szar. és akkor arra adom a voksom. de ettől még nem kell szeretnem. majd reagálok hosszabban is, csak most suli és dolog. bbl

Névtelen írta...

tea és süti
én már pusztán elméleti síkon gondolkodom, mert szerintem sosem lesz fizikai manifesztációja (jó szó mi?:D)itthon egy normális demokráciának.

Névtelen írta...

Na most bele az arcotokba

Az egy dolog, hogy a Fityesz párt szerintem is eléggé elbaszottan csinálja ezt a nyomulás dolgot, de attól még igaza van. Próbálkozott korábban, hogy " Te Feri. El kéne takarodnod" de az nem jött be. Hát mi jobb megoldás lenne erre mint az ultimátum. Különben csak hónapokig hajtogatnák, hogy Feri mennyá le, de nem mondana le és az már kibaszott unalmas lenne egy idő után, hogy a min elnök még mindig nem távozik, és még mindig nem...
A másik dolog pedig a tüntetésre rátelepülés. Tegyük fel a következő dolgokat csak a játék kedvéért.
Le akarod mondatni a min elnököt, hol teheted ezt meg logjobban? Az országház előtt > asszem a Kossuth tér van ott, mert a rakparton autók járnak.
Elmaradt a Fityesz nagygyűlés? El, kéne valami. A népnek hogy tombolhasson.
Az emberek vezetőre vágynak, és jelenleg csak Viktornak van akkora ismertsége, arca, hogy ezt vállalja (mellékesen az ellenzék vezetője)
Ergo -> Kossuth téren, lesz tüntetés, a Fityesszel.
Hogy félre ne érts, nem hinném, hogy a Kossuth téren tüntető x ezer ember életét és célját megváltoztatja az, hogy a Fityesz tart ott 3 óráig egy nagygyűlést. A cél azonos. Ezért mondtam, hogy elbaszottan csinálja, és nem állt az élére ennek a dolognak. (mint Ukrajnában a narancsok)
Továbbá az, hogy a magyarok nem szoktak hozzá a tüntetésekhez az a csökött demokráciái miatt van, hiszen mennyi ideje élünk demokráciában? a második és a harmadik között egy jó 45 év "diktatúra"? azóta meg 16 év telt el.
Szóval nem hiszem, hogy el kéne hinni a balos propagandát, hogy emberek haza, politikát a parlamentbe. vagy hogy azért mert a Fityesz faszkodik ne kéne tüntetni.

Napá

Névtelen írta...

Inkább mégse mondtam semmit, kellett volna újságot olvasni.

Stoker írta...

most nem teljesen értem, hogy ezzel mit akarsz akkor mondani lucc. felvilágosítasz?

Névtelen írta...

YOU REQUIRE MORE VESPENE GAS

És igen, ez most teljesen ideillő komment. NA CSÁ

Stoker írta...

jó, de akkor most már tényleg világosítsatok fel. mert lütz magyarsága annyira változatos, hogy általában nem értem mit ír. most se.
méghozzá, azt nem értem, hogy neki, vagy nekem kellett-e volna ujságot olvasni? :)
és ez alapján rage: kinek kell a több vespene gas? :)
véleményem szerint lütz magára értette, hogy tévedett a hosszú monológjában. de biztos ami tuti, rákérdeztem.

NOT ENUGH MINERALS

Stoker írta...

+o

Névtelen írta...

YES IT'S TRUE

Névtelen írta...

ADDITIONAL SUPPLY DEPOTS REQUIRED
Na, nem ilyen egy valódi politikai vita? Ugyanarról beszélünk, de oldalak helyett csak pár szót írunk. :P

Névtelen írta...

Ööö. Izé. Abban egyetértek, hogy hülyeség a tüntetés - vinnyogás. Szerintem az nem volt tisztességes a Fidesz részéről, hogy a Kossuth tériekhez csak valami sajtóst küldtek és nem valami Rogánt, Pokornit. Mert ha már az ő placcukat használják, akkor azért... Kis diplomácia. És ez az amiből Orbán hiányt szenved.
Nem tudom, hogy ki figyelte, de Kósa Lajos, nyilatkozott a NapTV-nek, elég érdekesen. A mondanivalója megegyezett a Fidesz álláspontjával, miszerint Gyurcsány egy pöcs, és most már nagyon jó lenne ha távozna, de a stílusa és a hanglejtése teljesen elütközött a vérnarancsoktól megszokottól.
Mondhatni, szimpatikus volt.
Ugyanis valami kurva egyszerű, ámde nagyszerű dologról van itten szó, amit úgy hívnak, hogy politikai kommunikáció.
A Fidesz, amegy gyakorlatilag Magyarországon elsőként valósította meg a politikai kommunikáció fogalmát, most olcsó magyarázatok, gyenge beszédek haláltusájában szenved. Fordult a kocka. A liberális, Antall Józsefet lehazugozó Orbán Viktor hirtelen '93-ban keresztény - konzervatív imázst vett fel. Ezzel lebénította a hebegő, álomvilágban és a régi rendszer lagymatagságában élő maszoposokat. Sokáig nem is tudtak érdemlegesen reagálni. Aztán előhúzták a tarsolyból Medgyessyt, mely minden tekintetben Orbán ellentéte volt: magas volt és szerény, elesett, szánandó kis figura, aki mindenért elnézést kér. Így akik megelégelték Orbán pökhendiségét, gyakorta sértő nyilatkozatait, (mindamellett persze végtelen határozottságát), tudtak kire szavazni. SOSEM PROGRAMRA SZAVAZUNK. A többség biztos nem.
A szerény kis Megyó olyannyira kedvesre sikerült, hogy nagy előzékenységében elfelejtett kormányozni, és nyugodtan kijelenthető, hogy a jelenlegi GAZDASÁGI válságért ő felelős főleg.
Az MSZP reagált, a helyzet tarthatatlan volt: leváltották, a koncepció maradt. A vezető legyen magas, magasabb mint Orbán, snájdig, szerény, mosolygós, KÖZVETLEN és barátságos. Tudjon táncolni is! Az biztos tetszene az embereknek. Így lett a mi Gyurcsányunk miniszterelnök. Az orbáni jelzők, szavak átvételével, pl.: nemzeti, polgári, magyar, stb..., pedig végképp kivette az irányítást a Fidesz és Orbán kezéből. (Tényleg érdemes végignézni a sajtóban a fokozatos átvételt.)
A Fidesz meg most ott tart, mint a Hornék '94-től, totálisan le vannak bénulva és nem tudnak megújulni. Orbán hajtogatja a hülye szólásait, fenyeget, igazgat, és nyomja a jellegzetes "nemzetféltő - szemöldökösszehúzást". És úgy vélem, a Kossuth tériekkel teljesen felelőtlenül bánik. (Annak ellenére persze, hogy szíve joga ott lenni bármikor, jogilag.)

És bumm, akkor jön Kósa Lajos, egy higgadt ember, aki hihetetlenül szimpatikus, megfontolt és nem utolsó sorban nem hülye. Érdemes felfigyelni a Fidesz új szárnyára, mert ott kezd kialakulni valami: pár ember kezd rájönni, hogy az agresszív Gyurcsánnyal szemben, csak a kedves, nyugadt szavak tudják a bizonytalan szavazókat átcsábítani. Mert csak csábításról lehet szó. ITT NEM LESZ KORMÁNYVÁLTÁS, MERT EZ ALKOTMÁNYOSAN LEHETETLEN. És mert Gyurcsány nem mond le. És nem is fog. Ezt politikailag minden pártnak át kellene gondolnia, felkészülve hosszútávon a kormáyn fékentartására. Mert demokratikus, alkotmányos eszközökkel is lehet alakítani a konvergenciaprogramon. (PL: a most megválasztott önkormányzati képviselők többsége ellenzéki. Akik bámrikor vétózhtanak, bármiért! Talán ezt kéne kihasználni...)

(Mondanom sem kell: Orbán fenyegetőzésére a forint zuhanni kezdett. A gazdaság leszarja a politikát. Az emberek meg a hírek közötti összefüggést: csak azt látják, hogy ez nem jó, inkább maradjon a Gyurcsány! Hülye konklúzió, de bizony ez jut eszükbe az embereknek. Nem kell itt a bizonytalanság...- gondolják. Hát ezért nem szabad össze - viszsa beszélni, mert most minden rezdülésre figyel a külföldi tőke.)

Szóval több Kósa, több Fidesz szavazat.

Névtelen írta...

Már megint jó hosszan értekeztem, várom a reakciókat.

Camó - alias Cumberdale

Névtelen írta...

Ó, és még mielőtt elfelejteném:
Hogy hívják átfogóan a Szent Istvántól Gyurcsányig terjedő időszakot a magyar történelemben?
A Szent Jobbtól a BalFaszig.

Remélem gyors voltam.

Névtelen írta...

Nem bírom ki.

,,...meghal Gyurcsány és felkerül a menyország kapujába.
Bekopog.
Kijön a kapuőr és mondja neki.
-Ferikém, sajnos nem jöhetsz be.
-Miért?
-Hát eléggé félrevezető életed volt, ígérgetsz aztán más lesz.
De van egy lehetőséged. 1 napot el kell töltened a pokolban, egyet a menyben és aztán dönthetsz hol szeretnél lenni az idők végezetéig.
Így is lett.
Gyurcsány lement egy napra a pokolba.
Látja ám, hogy ott az összes barátja, martiniznak, ökröt sütnek, golfoznak.
Nem akar hinni a szemének. Miután eltöltött egy napot felkerült a menybe.
Látja hatalmas békesség, az emberek kiegyensúlyozottak, minden tökéletesen működik az ittlevők teljes megelégedésére.
Lejár a nap és döntenie kell.
Kérdi szt. Péter.
-Nos hol szeretnél élni?
-Hát nagyon röstellem magam és a földieknek ne mondjátok meg, de én inkább a poklot választom.
-Renben, hát legyen.
Lemegy a pokolba, maga lucifer nyitja ki a kaput, amin ahogy belép, be is csapódik mögötte.
Látja ám, hogy a barátai koszosak, büdösek, a szemétből esznek. A családtagjait meg éppen nyárson sütik. Odafordul Luciferhez.
-Lucifer! Tegnapelőtt nem ez volt itt!
-Ja hát kedves feri barátom;
az volt a kampány;
aztán választottál;
ezek pedig itt a reformok..."

Idéztem, nem az enyém. Camó

Névtelen írta...

Kurva régi vicc gagyi átköltése, úgyhogy nem nevettem. Sorry. :p

Stoker írta...

ja, a viccek nem voltak megnyerők, de a hosszú monológ azért nagyon tetszett, a végét annyival egészíteném ki, hogy: ÍGY VAN! az embereknek ez lesz a reakciója, azaz levonhatjuk a tanulságot: amit orbán csinál, az nagyon nem jó. se az ő céljainak, se senkinek, mert pont az ellenkezőjét éri el vele, mintha befogná a száját.
köszönöm a figyelmet :)

Névtelen írta...

jah viccek nagyon rosszak, hajnali háromkor kicsit másmilyennek tüntek.:)