2006-09-20

kétszázhatvannyolcadik bejegyzés - táncolj, táncolj!

megtettem amit megtudtam. békésen kimentem tüntetni. pár órát kint voltam a kossuth téren és hallgattam beszédeket, ettem perecet, meg ittam sört. aztán felőtték a pizsamát, megy az utolsó metró. amúgy sem történt semmi sem. "tegnap a tévé, ma a rádió" hallottam. de nem volt semmi ilyesmi. addig.
érdekes. mikor elmondtam embereknek, hogy mostmár énis kimegyek, akkor mindenkinek ugyanolyan volt a reakciója. "vigyázz magadra". úgynéz ki, összejött. hazaértem fél óra pihenő. majd jött a hír. megint gáz van. viszont most nem fogok tévézni fél 4-ig. most zárták az összes műsort. gondolom én már mindenki tudja, mikor ezt olvassa, hogy mi történt a körúton és a blahán.
véleményem elmondom, bár tudom nem sokakat érdekel. míg a tegnapot valaminek tartottam és úgy éreztem, hogy részben jogos volt a reakció. ma is hangsúlyozták, ha átveszitek a petíciót, nincs ez az egész. hát ma csak úgy viccből szétverték a város egy részét. remélek sokakat elkaptak a rendbontók közül, és még mielőtt elszállították őket azelőtt beletapostak párszor a gyomrukba és megmutatták nekik nekik, hogy mekkorát tud ütni a gumibot.
ameddig a tévé tulajdonát rongáljuk azt mondom, arra még csakcsak van magyarázat és tényleg valamennyire a mi pénzünkből lévő cuccok. de ez? az ott élő emberek autói és az ott lévő LAKÓépületek, meg szállodák? hihetetlen. borzalmas és szörnyű. mélységesen felháborít. erre nincs szükség. verjék szét az mszp valamelyik épületét. az is fölösleges és borzalmas, DE LEGALÁBB VAN CÉLJA! ennek nem volt.
és végre előszedték a képzett rendőröket és végre megfelelő helyen és módon használták a vízágyúkat is. reggel azért kíváncsi leszek rá, hogy meddig tartottak a zavargások. remélem 'hamar' vége lett.
ma hallottam még pár érdekes mondatot is. megtudtam, hogy a blogom elérte eddigi pályafutása legalját, mert arról írok, ami a csapból is folyik. mégegyszer: ROTFLOL, leszarom :) mainstream vagyok. de ha ez érdekel. és hagyjon hidegen? mondjam, hogy leszarom, hogy tőlem pár kilóméterre, nomeg az egész országban ez történik. nem tehetem, és nem is fogom megtenni.
viszont a legérdekesebb tényt, ma egy másik, meg nem nevezett ismerősöm mondta. és asszem ez is bosszantott fel a legjobban. miszerint "ha ezek után lemont a miniszterelnök és a kormánya, azzal azt bizonyítja be, hogy vandalizmussal el lehet érni ilyen célokat. és, hogy ez itt nem európa" lejött a vörös köd. azóta már elszállt. részben.
nem. nem a vandalizmus miatt kell lemondania. nem azért, hogy "engedjen". hanem azért mert ilyen kialakulhat. és ami a leginkább bántott, hogy MIVAN? ha lemond akkor bebizonyítja, hogy ez itt nem európa? európában ennél kevesebbér le kéne mondani. ennek az embernek nem először kéne lemondania. ha nem mond le, AKKOR bizonyítja be, hogy EZ ITT NEM EURÓPA.
bár a legjobb mondata ezen ismerősömnek nem ez volt, hanem (még tegnap) az ami a kommentje a törött kezű hírtévés esetéről volt. "úgy kell neki, hírtévés." no comment. tényleg semmit sem mondok. de ez olyan mély nyomokat hagyott bennem, amit egyhamar nem fogok elfelejteni. és asszem a jövőben lesznek témáink amit erősen hanyagolni fogok.
és ha hozzá teszem, hogyha egy rtlklubos, vagy egy tévékettős embert bánt a rendőr, akkor is ugyanígy felháborodok. mint ahogy felháborodok azon is, hogy ma sikerült fejbedobnia valami elbaszott lelketlen köcsögnek egy operatőrt. nem tudom melyik stábból volt, de az nem is számít. pedig védték őket a rendőrök. minden körülmények között. így kell. és így kellett volna.
csókoltatok mindenkit, legyen jó estétek, szép reggeletek.

apróbetűsen még megjegyezném, hogy a bocsánatkérés és lemondás lassan kevés lesz. a kötél meg túl humánus.
és mégegyszer elmondom: ezek szigorúan csak az én véleményeim a dolgokról. nem kell vele egyetérteni. de ha nem értesz vele egyet, és hangot is akarsz neki itt adni, akkor ne belém köss, csak mondd el, te hogy látod a dolgokat. bárki is légy.
amúgy ma a tévében hallottam egy fél mondatot az egyik eltakart arcú vandál szájából. így hangzott "fehér magyarországot!" én ezzel nem akarok semmit sem mondani, és semmilyen következtetést sem vonnék le. csak gondoltam, megemlítem.

bejegyzés vége

9 megjegyzés:

zolle írta...

fehér magyarország nojsz. de az hogy tegnap a hírtévében láttam, amint a vízágyút verik a fradisták, és fel akarják gyújtani a következő mondatokkal: benn fogsz égni, zsidó..
a rendőr miért zsé? szerintem nem az.

Djurcsájn igenis lemondhatna, nem azért mert hazudott, mindegyik azt csinálja. Nem azért mert kiderült, ilyen is volt már. Azért mert cinikusan próbálja leplezni a baromságait, Havasi flegmasággal veszi az egészet, mintha egy kívülálló lenne. Ő nem aludt az elmúlt este.. És? PLZDIEKTHXBIE!

És felháborító amit az SZDSZ és a MTV csinált a hírtévésekkel. Kapják be, kapja be az összes nagyorrú. Nincs helyük az országban.

A tegnapiban tetszett, hogy fegyelmezték egymást a tüntetők. Egészen nemtudommeddig. Aztán az nem tetszett, ahogy szétverték a várost. MTV-t se kellett volna, mert az is a mi pénzünk, de a város aztán végképp.

Volt egy két vicces TAG a falakon, locsolóautón, pl: COMBINO, húzzál anyádja Demszkáj. Azon nevettem, talán kínomban.

Ja, és az is vicces, hogy az amcsik szerint nincs baj. Mi közük hozzá. Az is vicces, hogy egy francia szocialista szerint Ferinknek le kellett volna mondania régen. Ott megtennék. Japánban harakiri. Amcsiban megerőszakolna 3 tinit, az anyját, és fejbelőné magát. Itt nem. Itt folytatja a takony-politikáját. Ebből én nem kérek.

Névtelen írta...

tegnap én is kimentem, edzés után egy jó órára, és abszolult látható volt, hogy megint ott vannak a balhások. Ezt most másként abszolult nem is lehet értékelni. Nem volt mogottuk senki a népből, csak a verekedés kellett.
Az mtv-ről meg az a véleményem, hogy meg kellett tenni valami olyasmit, amire a botrányéhes média felfigyel az egész világon. Ha kint lett volna 200000 ember valószínűleg megemlítik nyugaton a híradó végén. Így most itt vannak a vezető eu-i tv-k mindenhol vezető tv. Lehet, hogy nem nagy nyomás fecónak, hogy egész európa lemondásra szólítja fel, de azért jelent valamit.

Kicsit más problémának látom, hogy sokat a tvből figyelik online az eseményeket, és sokan bólogatnak hozzá, hogy igen ez jó csináljátok ... nélkülem. Talán jobb lenne, ha nem lenne tv több ember menne ki...

várom már a csütörtököt és a szombatot a nagygyűlések idejét, mi fog történni...

zolle írta...

engem érdekel a ma meg a holnap, pénteken viszon bulizni akarok :)
hozzáteszem, ha nem lenne bunyó, én is kimennék, tüntetni fun, meg mostmár úgyérzem hogy jó lenne egy nem flétó kormány, muter szerint nem, de ő biztos a gazdasági oldalát nézi, megértem, elemzők szerint ha visszavonnák a megszorító csomagot, másnap államcsőd köszöntene be, nemtudom.

ha meg nem lesz ma is tüntetés, nem fog történni semmi. ha lesz, TALÁN elgondolkodik rajta, de még mindig nem biztos.
Orbán megszólalt. Kár volt megint a szomszéd tehene filozófiával jönni. szerintem okosabb lett volna csöndben maradni, és ez az én véleményem, lehet h tévedek, nem vagyok politológus.
rádiót hallgattam, inforádiót. förtelem, hogy két olyan politológus szólalt meg, aki nem tudott egy értelmes mondatot összefüggően elmondani.

Névtelen írta...

"elemzők szerint ha visszavonnák a megszorító csomagot, másnap államcsőd köszöntene be, nemtudom"

Es mennyire igazuk van. Az a nagy helyzet, hogy Gyurcsany NEM TAVOZHAT (egyelore). Hacsak nem szeretne mindenki egy, a hires "Fekete Csutortok"-hoz hasonlo napot, csak epp 10x olyan durva hatassal... A tobbiben nem foglalnek allast, mert nem nagyon erdekel, de valahogy ki kellene huzni a szarbol ezt az orszagot, es ennek nem egy "forradalom" a helyes modja szerintem. NA CSA

Névtelen írta...

Nézd... én gondoltam, hogy ennyi lesz a reakciód, hogy leszarod, nem is azért mondtam. De nyugodtan blogolj csak holnap is erről, elvégre te "komoly ember" vagy.

zolle írta...

sztem mindenki kérnej bocsánatot fagy0ttól, amiért ezen a világon él ;)

Névtelen írta...

Ez is egy gondolatmenet, de én legalább a saját stílusomban vagyok köcsög, nem másokat imitálva vagyok "ötletes", kedves Kandó-reject barátom. ;P

Stoker írta...

mennyire arcok vagytok. az meg, hogy miről blogolok, szertintem az én problémám, ha emiatt elveszítem pár TÉNYLEG komoly olvasómat, az érzékenyen fog érinteni, de ha kedvem van írni a mindennapjaimról, akkor írok. és ha történetesen az ezzel tellik, nem a faszom és a ps2m verésével, akkor erről írok. de asszem ez nem meglepő.
ragenek meg igaza van. részben. kis részben. kell a csomag, mert elkúrták. nem kicsit. nagyon.
de talán a gyurcsány személye nélkül is végig lehet vinnie a pártnak és egy ilyen gennyládának, lehet, hogy itt nem kéne tovább politikusnak lenni. ez a stílus egy szigetállamon, valami diktatúrában elmegy. itt sztem annyira nem. ez elvileg demokrácia. hangsúlyozom ELVILEG.

zolle írta...

amúgyse kandó reject, mert én hagytam ott, és leszarom, de ha kéne, én fizetnék tandíjat..

és ez nem demokrácia, sose volt az!