2006-09-19

kétszázhatvanhetedik bejegyzés - a kocka el van vetve

elmegyek aludni. 23 óra óta a híreket nézem. borzalmas ami történik kis hazánkban. borzalmas? inkább csak 'normális'. ha ilyen a miniszterelnök és ilyen a hozzáállása a dolgokhoz, az probléma. nagy probléma.
a tüntetők végülis bevették az mtv épületét, mert a rendőrök azt feladták. élőben néztem.
ha ezt is "szó nélkül hagyja" és a jólmegszokott flegmaságával válaszol rá Fletó barátunk; mondjuk valami ilyesmivel: én megmondtam, hogy lesz tüntetés. ezt is láttam előre. ezt is a jobb oldal szervezte. szándékosan gátolják a demokrácia gyakorlását.
ha így lesz, akkor lesznek még harcok. és ha lesznek még harcok a tüntetők serege bővülni fog. velem mindenféleképp. ha ennek lesz folytatása. nelegyen. de kitudja.
valószínüleg az ominózus mindenki által ismert májusi frakciógyüléses beszéd anyaga nem a tudta nélkül került napvilágra. túl jól reagát rá. és túl okosan próbálja a felelősséget hárítani. persze lehet, hogy nincs igazam és csak egy zseniális politikus reakcióit látom. de azért túlzásokba nem kéne esni. hallottam amit most nyilatkozott a tv2nek. ez koránt sem volt annyira összeszedett reakció. a lényeg a lényeg, hogy EZT már tényleg jól elkúrtad Ferikém. a szavaid miatt vér folyt az utcákon. és ezt nehéz lesz lemosni. legalábbis nagyon remélem, hogy nehéz lesz lemosi. mégjobban remélem, hogy nem tudja lemosni. ilyen helyzetben sem kell lemondania a kormánynak ill. annak vezetőjének. nem kell. de illik. lekurvázza az országot? akkor mit vár? sokminden ez az ember, csak nem magyar.

és akkor bővebben majd sztem holnap. ill. ma. ezek csak amolyan röpke gondolatok.
ja még valami. láttam nem is egyszer a felvételt ahol a rendőrök súlyosan bántalmazzák a hír tv egyik riporterét (értsd eltörte a kezét). magyar veri a magyart. talán nem véletlen, hogy hazaárulóknak titulálták a rendőröket. pedig ő is csak a munkáját végzi. de végezhetné jobban. a baseball ütős, vagy macskakővel felfegyverkezett embert ha megüti, azt mondom rendbenvan, ez a dolga. de a riporter mit árt neki? megütheti a mikrofonjával?
a tv2-s műholdas autót meg több kő eltalálta ezért sokáig nem volt élő képük. sajnálom, de van ilyen. a tv2 se sokkal különb, mint az rtl-klub. a saját 2 fülemmel hallottam, hogy miközben mutatják a hírtv élő adását saját kommentárral alatta próbálják az egészet a jobb oldalra kenni. a tüntetők is nem egyszer elmondták, hogy nem szélsőségesek. azért támadtak, mert akik bementek békésen, hogy olvassák fel a peticiojukat, azokat egyből őrizetbe vették. csoda ha az eddigiek után kapnak még egy pofont bedühödnek? szerintem nem.
a rendőrök meg nem erre voltak felkészülve... ezt mondták. de könyörgöm 150 pajzsos sisakos rohamrendőr könygázzal felfegyverkezve mégis kiket várt? a kismamákat, vagy a nyugdíjasokat??
hú még a tvhez tartozik. magyarországnak nincs sok híradós csatornája. egyről tudok biztosan. annak nem nyilatkozott a Feri. a vöröskettesnek meg igen. csak azért nem szidom az anyját, mert az annyira nem tehet róla, hogy ilyen lett a gyereke. annyira.
a hír tv adását amúgy átvette a reuters is. és ha jól tudom élőben nyomták 180 országban. ma végre felkerültünk a térképre. kár, hogy ennek így kellett bekövetkeznie.


a tüntetőknek és akik ottvoltak, meg annyit üzennék, hogy habár kicsit összevisszák voltak és taktikailag követtek el hibákat, nem róható fel nekik, hisz nem volt vezetőjük, mert az egész harc spontán volt. viszont az az akció, ahogyan elfoglalátk a vízágyús kocsit.. zseniális manőver volt. ((ezzel nyerték meg az estét.)) és egy hatalmas taktikai ballépés a rendőrök oldaláról. persze nekik sem róható fel igazán hibának, hisz nem mondanám, hogy sokszor kellett volna alkalmazniuk, főleg nem ilyen körülmények között. a gyalogos fedezet, meg kicsit hamar feladta. hát ez van.
ja és még egy pár dolog. hallottam, hogy az egyik tüntető azt kiabálja a rendőröknek, akik a házból locsoltak kifele, "ne locsold, nem a tiéd, az is a mi pénzünkből van"
erre mit lehet mondani? így van. és a felgyujtott és tönkretett redőrautók is, meg az mtv autói és székháza is mind mind a mi pénzünkből van. szal ezért nem kell sajnálkozni. csak visszavettük ami amúgyis a miénk.

végezetül egy megjegyzés, ami csak az enyém és akinek nem inge... szal akinek még ezekután is szimpatikus kedvenc táncoslábú miniszterelnökünk, arról megvan a véleményem. ez a vélemény nem jó. és innentől nem fogom tekinteni teljesen emberi lénynek, mert bizonyos vonatkozásban a birkához közelebb áll. szellemi képességei mindenféleképp, ha már a gyapjas bundája nem.

nem akartam ezzel a postommal senkit sem megbántani, ha mégis sikerült, akkor attól nem kérek elnézést. inkább nézzen tükörbe, és gondolja át mégegyszer.

"a kocka el van vetve, ez már forradalom"

és azt még nem is említettem, hogy láttam, ahogy a bkv szereli a felsővezetéket ma este a körúton. vagy zárlatos lett az esőtől, vagy már megint a zseniális kombínók a ludasak. szóval kedves Demszky úr; én emlékszem, mikor azt mondta, hogy ha bármi baj lesz velük, megy az összes vissza a siemensnek. szeretném látni, ahogy ezt meg is teszi. nem fogja. segget csinál a szájából, és erről senki sem fog tudni. még megvárom a választásokat, aztán mondok csak igazán véleményt.

ma egy darab történelmet élhettünk át. remélem nem marad ennyiben és valami értelmes vége lesz. nagyon remélem.

bejegyzés vége

12 megjegyzés:

zolle írta...

nojsz poszt, engem nem bántottál meg, hasonképp gondolom énis, kivéve:

én nem pártolom semminemű erőszak születését, bontakozását, és semmiképp sem a végkifejletet. nekem nem hiányzik 120 sebesült, törött kezű-lábú rendőr és civil. egyszerűen ha már nincs más módja az akarat kivívásának, akkor az erőszak sem megoldás.
feri nem fog lemondani, ha lemondana, akkor puhapöcs lenne. utálom, de jó politikus, csak nem jó ideológiák után szalad, de remekül teszi.
remélem, sőt bízom benne, hogy megbukik a kormány, és azt is, hogy NAGY változás jön, ezalatt nem a fideszt értem, hanem valami mást. ennek az országnak friss vérre van szüksége, de ne belőlünk fakasszák!

és én biztos hogy nem fogok tüntetni, nem azért mert a másik oldalt pártfogolnám, hanem egyszerűen csak azért mert nem szívügyem egyik döntés sem. annyit szeretnék, hogy bármiről lehessen beszélgetni az utcán, és ne legyen belőle vérontás. nem értem miért kell magyarembernek magyart vernie. nem értem miért kell nézetbeli különbözésből ölre menni. sok mindent nem értek még ebben az országban, de nem akarom kivárni a végét. a következő szavazásokat remélem nem is kell...

sry ha énis megbántottam valakit, és bocs ha esetleg bírka lennék.

Névtelen írta...

Mielőtt akármit mondanék, szerencsém volt tegnap este az 56-s forradalmat kicsit tanulmányozni a képsorok láttán. Előrebocsájtom, hogy abszolult egyetértek Gyurcsány "elkúrtad" Fletó eltávolításával, hisz az oly sokszor példaként emlegetett Ny-Euban egy hazugságra távoznak a poliikus urak, és ha jól tudom itt komoly évek vannak a számadás listán.
Nos ez nem forradalom volt, hanem balhé. Egyesek számára bizonnyal jó móka épületeket osromolni, de nem ártana azon is gondolkodni, hogy ki és mivel fogja leadni a követelésüket, ha szétverik a berendezéseket és kiűzik a tv alkalmazottait. Gondolom volt bent néhány tökös fickó, aki kihúzott egy-két kábelt és beírt egy-két jelszót, hogy a nélkül ne lehessen semmit csinálni. Bár azt régóta tudjuk, hogy a közszolgálati tv nem éppen pártfüggetlen sem a többi, de ők, akik bent voltak helyesen cselekedtek. A rendőrökről nem szólnék semmit, sto megtette helyettem. Esetleg annyit, hogy talán az épület feladása helyett szervezhettek volna valami oszlató akciót. Nagyon kedves dolog egy 60 éves vízágyút beküldeni 500 ember ellen, csak nem ér sokat. Kellett volna 5-6 és megfelelő fedezet nekik. De egy? Csak olaj volt a tűzre.
További jó kérdés persze Fletóhoz, hogy ha ennyire meg akarja változtatni az országot miért nem tette ezt a hatalomra emelkedése után rögvest? Ha nem érdelik a szavazatok, és a történelemkönyvek se (no ezért külön bekaphatja véleményem szerint, de volt szerencséje bekerülni az összes magyar történelemkönyvbe). Arról mindenki tudott, hogy a politikusok egy része nem szentéletű közszolga. Node az, hogy kormányra kerülnek, 4 évig saját bevallása szerint nem csinálnak semmit, aztán még erre büszkék is. Csodálkozom, hogy még nem jött egy ács, aki bitófát ácsolt Fletónak és kiállította a Kossuth térre (bár koporsója most került ki nemrég).
Szóval mi volt a nagy célokkal négy évvel ezelőtt? Milyen országvezetés, ahol 1,5éven keresztük 8-20 óráig azon gondolkonak, hogy vághatnák át a népet.
És itt utalnom kell Sto a tavaszi választások előtti mondatára, miszerint az ellenzék vagy nyerjen 2/3-al vagy maradjanak. Az idő (és Fletó) neked dolgozott, örülök, hogy tettei következményekre találtak. Mégha olyanokra is, mint amelyek. A budapesti attrocitás képe bejárja a világot, éjfélkor a BBC élő riportokat közöl az ostromról, és szétkürtölte a magyar min elnök hazugságát. Országimage -65000 pont.
Szevasz Fletó! volt már egy rendszerváltás 89-90-ben amikor kiderült elég sok hazugság. Ez most még nem akkora, de igen-igen sok párhuzamot lehet vonni...

zolle írta...

"Nos ez nem forradalom volt, hanem balhé."

van benne valami. bár engem inkább a futballhuligánokra emlékeztetnek az itt fellépő tettek/emberek.
könyörgöm valami fentebbi elemnek, hogy ne legyen forradalom, vérontás, háború
nem nagyon szeretném!

Névtelen írta...

nem azt mondtam, hogy nem legyen, vagy legyen forradalom, hanem, hogy ez most nem az

Névtelen írta...

Én a legjobban azon vagyok felháborodva, hogy kurva sokan vonnak párhuzamot '56 és e között. Kibaszottul semmi közös nincs a kettőben, és csak sajnálom azokat a megvezetett és elkeseredett embereket, akik a külső elnyomást azonosítják egy - sajnos - teljesen legálisan megválasztott kormánnyal.
Amikor először hallgattam Gyurcsány beszédét, röhögtem és egyáltalán nem lepődtem meg. Ez az ember neurotikus és borzasztó felelőtlen, retorikai analfabéta; úgy beszélt 190 főnyi mszp-s képviselő előtt, mint mi Tarcsán két kanaszta között. Olyan kínos részleteket kihagynak a szövegből, mint: ,,... Demján azt mondta, hogy ne vezessük be az ingatlanadót..", "..még a hülye szdsz-szel is meg kell küzdeni a miniszteri posztokért"...blabla. Nem szó szerint idéztem, de az interneten ugye számos forrásból meg lehet tekinteni egészében. A legfőbb kérdésnek azt tartom: KI SZIVÁROGTATTA KI? Szerintem az egészben ez a kulcskérdés. A Fidesz biztos, hogy nem: látszik, hogy felkészületlenek, nem tudnak semmmiről konkrétan nyilatkozni. Orbán Brüsszelben. (Reggel óta Magyarországon.) Szijjártó "Balfasz" Péter meg olyanokat makog, hogy tessenek vigyázni a provokatőrökre. Meg az anyád. (Szokásos üldözési mániás elmélet.) Tegyük fel, hogy Fletó ellenlábasai, nem lehetetlen, mert sok van neki mszp-n belül. (Emlékezzünk: lejáratta direkte Szilit, félrerakta Kiss Pétert - aki az első miniszterelnök jelölt volt a kongresszuson - és Kovács Lászlót.) De ez az elmélet sem helyes: ki lenne az a balfasz, aki nem akarna önkormányzati választásokat nyerni, ugye?
Hmm. Szűkül a kör. De van valami más: "kiszivárgott" egy video, mely a ledzsönd szerint Batiz András esküvői ajándékának készült, mindenki emlékszik, amikor Fletó improzik a Love, actually c. film egy jelenetére. Kockázatos volt: az emberek fele hülye ripacskodásnak titulálta dolgot, de tagadhatatlanul nőtt a népszerűsége. Mivan akkor, ha azokban a vészterehes időkben, amikor a kampány nyilvánvaló hazugságai egyre jobban felszínre kerülnek és a jobboldal folyamatosan ostromol és érezhető a legitimitás csökkenése, az mszp válságmenedzsmentje gondol egy nagyot és merészet? Azt mondják: Te Feri, kibaszott frappáns volt az öszödi beszédet, akkora egy cowboy vagy, mi lenne ha nyilvánosságra hoznánk és többet senki sem izgatna a hazudozás? Te meg majd tökösen megmagyarázod. Dupla vagy semmi.
Nem tartom elképzelhetetlennek, és Török Gábor mellett, más politológusok is erre tippelnek. Ráadásul furcsa ez a flott és gyors TV hakni. Gyurcsány, aki leleplezett 16 évnyi hazugságot, de most már jó fiú lesz.
Csak úgy tűnik, ez a trükk most egy kicsit nagyobbat durrant a kelleténél.

Camó, Cumberdale

Névtelen írta...

Ja és másik sztori. A TV-ben bent rekedt egy ismerősöm, aki ott dolgozik. Nem volt vicces estéje. Ő mesélte, és tudni kell, mert ez fontos: a TV-ben gyakrolatilag lincshangulat volt, a dolgozók közül mindenki szívből rühelli a jelenlegi kormányt. De semmi sem indokolja az épület tönkretételét, ami még csak nem is az MTV-é.
Sto: a kocsik és a többi mind a mi pénzünkből van, az igaz, a "nép meg visszavette". Csak éppen, ha tönkremegy egy tíz-milliós beléptetőrendszer, akkor azt újra megveszik, tíz millióért. Az már összesen húsz. A kocsikat is, sőt a teret is felújítják. Az én és apám pénzéből, úgy, hogy mi a megrongálásához nem járultunk hozzá.
Azt mondta ez az ember, hogy kurva vicces volt, ahogy bejöttek a tüntetők, Fradi B közép, mindegy és elkezdtek lézengeni. Kurvára nem tudták, hogy mitévők legyenek.(Igaz, hozzátette, hogy nagy hiba volt nem beolvasni a tüntetők követeléseit.)

Más.

Az is vicces, ahogy most tálalják a különböző csatornákon az egészet: a HírTV-n kisegítik a rendőrt a páncélkocsiból, megpuszilják, de a csúf gonosz karharatalom belelőtt a tömegbe, a riporter megverve, himnuszt énekelnek, az üres MTV házban rendőrökkel cigiznek, hogy dejótverekedtünk, a tömeg segíti a tűzoltókat, ők oltják a tüzet stb...
TV2: Büdös szennyes szemét szar náci banda, futballhuligánok. Akik majdnem megöltek majdnem 120 kedves, mosolygós rendőrt. Röviden.

És mi az igazság? Mindkettő. Majd lehet évek múltán is vitatkozni, melyik volt az igazi Ostrom.

megint Camó

U.I.: többet nem kommentelek forradalmakról

Névtelen írta...

igazából én már azt sem bánom, ha vér folyik. forradalom nincs áldozatok nélkül. persze ez nem azt jelenti, hogy preferálom az erőszakot, de, ha ez szükséges ahhoz, hogy tényleg változás menjen végbe, akkor azt mondom, hogy legyen. vállalni kell.

nagyon remélem, hogy megbukik a kormány, és a fidesz állhat a helyükbe. annyiban nem értem zollét, hogy írja "hogy nem szívügye egyik döntés sem", de szerintem egy ilyen helyzetben mindenkinek kötelessége valamelyik oldalra állni. azt természetesen mindenki maga dönti el, hogy hova.

zolle írta...

flynnel azért nem értek egyet, mert én nem akarok vérontást, egy ilyen barom nem érdemli meg
és azért nem határolódom a fidesz felé, mert őket is utálom. de kevésbé mint a szocikat. nagy változás kell, de nem látok alternatívát most.
És szerintem szenzációsan csinálja Orbán hogy nem beszél. Így aki elhatárolódik a felkeléstől, az is alternatívaként látja a fideszt, és az is aki ott volt, vagy legalább lélekben. Flétó is jól csinálja, mert próbál hazudni, hogy miért hazudott, de kérdés hogy ezt ki hiszi el.. én biztos hogy nem.

ps: mindenki nagyon vigyázzon magára aki kimegy oda ma este!!!

Stoker írta...

cumberdale: egy pár dolog. a tv cuccai biztosítva voltak, majd azok térítik meg a 10 milliós beléptetőrendzsert.

és hogy mind2 igaz? amit a hírtv meg a tv2 is mond? már bocsájts meg de bazdmeg ez nem igaz :D
a saját 2 szememmel láttam, hogy mind2 tévén ugyanaz volt a kép. a különbség a kommentár volt. a hírtvn a helyszínen a kamera mellett álló riporter mondt el, hogy mit lehet látni. a tv2n meg random emberek ciánozták a jobboldalt?
tényleg szar alak lehetek, ha azt hiszem el amit látok. és amit a kamera is lát. és a másik tévé is azt látta. csak mást mond mint ami a képeken van. akkor valszeg azért ők is igazat mondanak.

Névtelen írta...

zolle: nos.

egy dolgot nem értek. az emberek változást akarnak, ugye. én is változást akarok, mert úgy érzem, hogy elengedhetetlen most már.

de.

egyszerűen nem értem ezt a sok okoskodó (bocs) embert, akik jönnek ezzel az elbaszott baromsággal, hogy igen, igen, szemét gyurcsány, de utálom a fideszt is.

mi ez a faszság? komolyan.

tisztában vagyunk mindannyian azzal, hogy ez a két párt verseng a hatalomért ciklusok óta. NEM LESZ HARMADIK. és ha változást akarunk, akkor bizony meg kell kedvelni azt a pártot, aki a változást jelenti.

szerintem ezért vesztett a fidesz májusban. a sok reakciós barom kitalálta ezt az őrült dumát, és inkább nem mentek el szavazni, amivel - ha csak tétlenül is, de - az mszp-t támogatták.

remélem október 1-én megjön az emberek esze, ÉS MINDENKI ELMEGY szavazni. engem kurvára nem érdekel, hogy ki kire szavaz, de úgy érzem, hogy az ország most egy olyan helyzetben van, hogy mindenkinek kötelessége állást foglalni.

Stoker írta...

nos. nekem nem kell orbánkormány, nekem csak annyi kell, hogy a gyurcsány kóka veres meg hasonló, feleadatkörük elvégzésére alkalmatlan embereket a faszba el és soha a büdös életbe többet politikához közük ne legyen.
szal de. van alternatíva. és nem harmadik és nem is narancs.

Konomita írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.